Švestkový koláč z brioškového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 301.1 mg
 - Vláknina 6635.9 mg
 - Vitamín A 6635.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                3
Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.
 - 
                                4
Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.
 - 
                                5
Koláč pečeme 30-40minut.