Játrový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 930 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 1288.9 mg
 - Draslík 780.9 mg
 - Vláknina 525.9 mg
 - Vitamín A 525.9 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Játra umeleme, v míse promícháme s rozmíchanými vejci, smetanou, sádlem, solí, vegetou a pepřem. Směs rozetřeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali strouhankou.
 - 
                                2
Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny.