Špízová bašta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 106 mg
 - Draslík 935.8 mg
 - Vláknina 5566.7 mg
 - Vitamín A 5566.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na plátky nakrájíme špek, papriku, cibuli a na proužky žampiony.
 - 
                                3
Kousky masa a zeleniny postupně napichujeme na jehlu.
 - 
                                4
Hotové špízy posypeme kořením a dáme péct na gril nebo do trouby.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            