Mořský okouník podávaný s fazolkami
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 800 g Okouník mořský
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Saturejka
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1200.5 mg
- Vláknina 11397 mg
- Vitamín A 11397 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
-
2
Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut.
-
3
Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou.