Dušený pórek s celerem a bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 1084.7 mg
 - Vláknina 22836.2 mg
 - Vitamín A 22836.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem.