Králík se šafránem a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 1297.7 mg
 - Vláknina 5318.7 mg
 - Vitamín A 5318.7 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.