Tofu salát s houbami
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
 - 100 g Sezam - semena
 - 300 g Sýr sójový - Tofu
 - 100 g Cibulka jarní
 - 250 g Houby Shitake sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř citronový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 3 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 32.5 mg
 - Draslík 1349.8 mg
 - Vláknina 26590.1 mg
 - Vitamín A 26590.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tofu necháme okapat, poté opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Následně ho vyndáme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Maso očistíme, pokrájíme na tenké proužky a ve zbytku oleje osmahneme. Osolíme, opepříme a přidáme zázvor.
 - 
                                3
Opláchnuté houby rozkrájíme na proužky a spolu s krájenou cibulkou na kolečka přidáme k masu a krátce povaříme.
 - 
                                4
Následně vmícháme sezamová semínka a necháme vychladnout. Společně s Tofu rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme rýžovým octem smíchaným se sójovou omáčkou.