Pečené brambory s rajčatovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 8.1 mg
 - Draslík 785.3 mg
 - Vláknina 12845 mg
 - Vitamín A 12845 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory se slupkou dobře omyjeme a celé položíme na plech. Pečeme 40 minut při vyšší teplotě.
 - 
                                2
Pečené brambory podélně rozřízneme a vydlabeme bramborovou hmotu tak, aby pod slupkou zbyla asi půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu dáme do misky a zakápneme citronovou šťávou. Z avokáda vydlabeme dužinu a přidáme k bramborové hmotě.
 - 
                                3
Cibuli a rajče jemně pokrájíme, česnek prolisujeme a přidáme do misky. Posypeme rozdrobeným tofu a vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Touto směsí naplníme půlky vydlabaných brambor.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvou zeleninou a přelité rajčatovou salsou jako samostatný pokrm.