Vařený losos s dušeným špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 1019.2 mg
 - Vláknina 23319.6 mg
 - Vitamín A 23319.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lososa vykostíme a očistíme. Špenátové listy opláchneme a necháme okapat
 - 
                                2
V kastrole pět minut vaříme vodu s kořením a dvěma špetkami soli, na závěr vlijeme víno, přidáme vykostěného lososa a vaříme na mírném plameni, až ryba změkne. Poté ji vyjmeme a držíme na teple.
 - 
                                3
V mezičase si připravíme špenát. Listy vložíme do pánve, osolíme dvěma špetkami soli, vložíme máslo a mícháme na malém plameni asi pět minut. Na závěr zakapeme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Porce lososa rozdělíme na talíře, obložíme špenátem a podáváme.