Pohanková kaše s čerstvými hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 16.5 mg
 - Draslík 680.1 mg
 - Vláknina 14789.8 mg
 - Vitamín A 14789.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min.
 - 
                                3
Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně.
 - 
                                4
Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi.
 - 
                                5
Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme.