Pražma na niceský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 4111 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 1053.2 mg
 - Vláknina 31446.2 mg
 - Vitamín A 31446.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený fenykl a rozetřený česnek 2-3 minuty za stálého míchání.
 - 
                                2
Usmaženou zeleninu rozložíme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Očištěné a omyté pražmy na bocích nařízneme a ryby uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Položíme je na zeleninu v míse, posypeme černými olivami, nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia na 20 minut.
 - 
                                4
Alobal odstraníme a pokrm pečeme ještě 10 minut. Při podávání ozdobíme dílky citronu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                