Treska pečená s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 86 mg
 - Draslík 1313.3 mg
 - Vláknina 5971.5 mg
 - Vitamín A 5971.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata i jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Na pečicí plech rozložíme alobal a potřeme ho máslem. Na jednu polovinu naskládáme plátky rajčat, aby se překrývaly. Na rajčata položíme nakrájenou cibulku, opepříme a osolíme, nahoru dáme tresku. Okraj alobalu ohneme, rybu pokapeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. Prázdnou polovinu alobalu dáme přes rybu a okraje přes sebe přeložíme.
 - 
                                4
Plech se zabalenými rajčaty a rybou vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a pečeme 35 minut.
 - 
                                5
Tresku pak vyjmeme z alobalu a podáváme i s rajčaty a cibulí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.