Zapečená treska s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Treska aljašská
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Česnek
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 883.7 mg
  • Vláknina 1799.5 mg
  • Vitamín A 1799.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě tresky připravíme marinádu. Do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, pokrájený česnek na plátky a posekanou čerstvou bazalku. Vše zamícháme a potřeme filety tresky, které jsme předtím osolili.

  • 2

    Do olejem vymazaného pekáče naskládáme potřené filety tresky, na které položíme nakrájené plátky rajčat a v předehřáté troubě pečeme pří 190 °C tresku dozlatova.

Komentáře k receptu