Studená vepřová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2259 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 602 mg
 - Vláknina 5700.5 mg
 - Vitamín A 5700.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso osolíme, okmínujeme, vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Občas podlijeme vlastní šťávou a ke konci pečení přilijeme trochu vody. Pečeme po každé straně asi 45 minut. Upečené maso necháme vychladnout.
 - 
                                2
Studenou pečeni nakrájíme na plátky a rozložíme je na mísu. Maso obložíme nakrájenou okurkou, hořčicí a listy hlávkového salátu.
 - 
                                3
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.