Rybí filé v zeleninové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Treska aljašská
  • 300 g Mrkev kořen
  • 10 ml Olej sójový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
  • 2 ks Pórek
  • 4 ks Žampion zahradní
  • 0.5 ks Kedlubna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 1436.5 mg
  • Vláknina 26924 mg
  • Vitamín A 26924 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem.

  • 2

    Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu.

  • 3

    Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem.

Komentáře k receptu