Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Treska filety
 - 60 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Marmeláda pomerančová
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Sezamové semínko
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Pomeranče
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1122.2 mg
 - Vláknina 18972 mg
 - Vitamín A 18972 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 146 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.
 - 
                                3
Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).
 - 
                                4
Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.
 - 
                                5
Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.
 - 
                                6
Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.