Telecí pečeně se šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Telecí bujón
  • 1000 g Telecí pečeně
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Bazalka sušená
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 197.5 mg
  • Draslík 1005.5 mg
  • Vláknina 2049.5 mg
  • Vitamín A 2049.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni.

  • 2

    Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky.

  • 3

    Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky.

  • 4

    Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče.

  • 5

    Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci.

Komentáře k receptu