Hovězí ragú s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Tuřín
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 192.5 mg
  • Vláknina 5215.5 mg
  • Vitamín A 5215.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.

  • 3

    Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.

Komentáře k receptu