Lilkový salát s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1181.1 mg
 - Vláknina 24232 mg
 - Vitamín A 24232 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky oloupeme, nakrájíme na větší kousky a zprudka povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Potom oheň ztlumíme a zvolna vaříme dalších 20 minut.
 - 
                                2
Po vychladnutí lilky rozmačkáme vidličkou. Spolu s rozmačkaným česnekem a jemně nakrájenou cibulí a šalotkou je smícháme se zálivkou z octa a oleje. Salát necháme uležet, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme vychlazený.