Brusinkový džem s jablky a hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 122.3 mg
 - Vláknina 5970 mg
 - Vitamín A 5970 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brusinky očistíme, důkladně propláchneme vodou, nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme k brusinkám a vaříme dalších 10 minut. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Do hustého džemu na závěr přidáme na kostičky pokrájený citron, několik minut vaříme a necháme vychladnout. Džem rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.