Ragú ze švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 427.5 mg
 - Vláknina 16436.5 mg
 - Vitamín A 16436.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky.