Sterilizovaná červená řepa s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Křen
  • 30 g Sůl
  • 20 g Kmín celý
  • 100 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 l Ocet kvasný lihový
  • 5 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 2 kg Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 648.7 mg
  • Vláknina 10750 mg
  • Vitamín A 10750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu dobře očistíme, omyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Řepu vaříme podle velikosti. Nejlépe je vybrat malé řepky, které vaříme 60 minut. Potom scedíme, necháme vychladnout. Řepu oloupeme a ozdobným kráječem nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké kolečka.

  • 3

    Příprava nálevu: Do vody v hrnci přilijeme ocet, přisypeme cukr, sůl a kmín. Dobře promícháme a přivedeme k varu.

  • 5

    Připravený křen a červenou řepu skládáme střídavě do skleníček. Naplněné skleníčky zalijeme teplým náleve. Zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci při 85 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.

  • 7

    Skleníčky vyndáme z hrnce, necháme vychladit a odložíme na studené místo.

Komentáře k receptu