Lesnická obloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Lanýž
  • 160 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 856.8 mg
  • Vláknina 5919.8 mg
  • Vitamín A 5919.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa.

  • 3

    Obloha je vhodná k pečenému masu.

Komentáře k receptu