Nálev na zeleninu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Cukr krupice
  • 7 l Voda pitná
  • 1 l Ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě rozpustíme nejprve cukr, potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet. Nálev zahřejeme na 70 °C.

  • 2

    Z tohoto nálevu odebereme asi jeden litr, přidáme do něj koření, uvedeme do varu a odstavíme.

  • 3

    Necháme jej 2 - 3 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět.

Komentáře k receptu