Vepřové na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 892.3 mg
 - Vláknina 10144.8 mg
 - Vitamín A 10144.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.
 - 
                                2
Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.
 - 
                                3
Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.