Jahodový džem se sirupem z agáve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 779.5 mg
 - Vláknina 20940 mg
 - Vitamín A 20940 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 301.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota.
 - 
                                2
Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem.
 - 
                                3
Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic.
 - 
                                4
Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C.