Grilovaný pstruh s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 939.1 mg
 - Vláknina 346.9 mg
 - Vitamín A 346.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.
 - 
                                2
Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.
 - 
                                3
Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.