Jablečný mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 207 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 207 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1605 mg
 - Vláknina 57000 mg
 - Vitamín A 57000 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.
 - 
                                2
Nastrouháme je.
 - 
                                3
Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme.
 - 
                                4
Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou).