Celerová polévka s jablkem a Lučinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 923 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 46.1 mg
 - Draslík 516.7 mg
 - Vláknina 6920.8 mg
 - Vitamín A 6920.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a oloupeme celer, cibuli a jablko kyselejší chuti. Celer pokrájíme na menší kostičky. Jablko zbavíme jadřince, oloupeme ho a pokrájíme na kostičky, kromě 4 tenkých plátků, které si odložíme na ozdobu.
 - 
                                2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na rozpuštěném másle a krátce, přibližně 2 minuty ji smažíme téměř dorůžova. Pak doložíme celeru a jablka, vše promícháme, přilijeme 750ml horké vody a vaříme pomalu jen 15-20 minut. Petrželku kudrnku omyjeme a pokrájíme nadrobno. Sýr s modrou plísní nastrouháme nahrubo a odložíme.
 - 
                                3
Když je celer měkký, hrnec odstavíme z plotny, přidáme Lučinu a ponorným mixérem polévku rozmixujeme na krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí a bílým pepřem.
 - 
                                4
Každou porci polévky posypeme nastrouhaným sýrem, plátkem jablka, petrželkou a hned servírujeme.