Jablečný pohár s perníkem a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 136.3 mg
 - Vláknina 4842.7 mg
 - Vitamín A 4842.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, část vody a jablka podusíme. Pak je zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody. Za stálého míchání necháme projít varem a odstavíme. Pokud je směs moc hustá, tak přidáme ještě trochu vody.
 - 
                                2
Prochladlý jablkový pudink vrstvíme do pohárů střídavě s nakrájenými perníčky. Vložíme je do chladničky a necháme důkladně ztuhnout.
 - 
                                3
Poháry na povrchu dozdobíme šlehanou smetanou, kterou poprášíme skořicí.