Medailonky z uzeného lososa, fenyklu a pomeranče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Losos uzený
  • 0.25 ks Fleur de Sel
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olivy černé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 37.7 mg
  • Draslík 726.3 mg
  • Vláknina 10389.8 mg
  • Vitamín A 10389.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče omyjeme, do misky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče. Z dalších 2 pomerančů vybereme dužninu a vyloupeme ji do mísy, tam ještě pokrájíme. Přidáme z prvního pomeranče nastrouhanou kůru a šťávu, na kostičky nakrájený sladký fenykl, nasekané černé olivy a olej. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Kulatou formičkou vykrojíme z plátků lososa 8 koleček. Do formičky na lososa naložíme asi 1,5 cm vrstvu připraveného salátu a stlačíme. Dáme opět kolečko lososa a opět vrstvu salátu a opět stlačíme, aby vše drželo tvar. Potom vyndáme formičku a opakujeme se zbývajícími medailonky. Všechny pokapeme šťávou a poklademe fleur de sel a hned servírujeme.

Komentáře k receptu