Telecí kotlety s citronovým pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 960.2 mg
  • Vláknina 4140.3 mg
  • Vitamín A 4140.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme olej, citronovou šťávu a pepř. Do marinády poté naložíme plátky masa, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet v ledničce.

  • 2

    Mezitím můžeme uvařit brambory, které připravíme jako běžnou kaši. Tj. uvaříme je v osolené vodě, poté přidáme máslo, mléko a rozmixujeme.

  • 3

    Gril potřeme olejem a přidáme na něho maso. To grilujeme cca 5 minut z každé strany. Při grilování potíráme maso zbylou marinádou. Poté na grilu popřípadě ohřejeme bramborovou kaši a podáváme.

Komentáře k receptu