Vepřové s opečenou kůrkou a citronovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Citronová kůra
  • 30 g Petržel - nať
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 9 g Sůl
  • 5 g Sůl mořská
  • 30 ml Med včelí
  • 20 ml Olej olivový
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1.3 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 535.4 mg
  • Vláknina 3285 mg
  • Vitamín A 3285 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni položíme kůží dolů, maso vodorovně rozřízneme a rozložíme. Osolíme, opepříme, naplníme česnekem, nasekanou šalvějí, petrželkou a citronovou kůrou. Ovážeme provázkem a pevně stáhneme. Maso položíme do olejem vymazaného pekáče kůží nahoru, potřeme olejem a medem a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň. Potom ztlumíme na 160 stupňů, podlijeme vodou, posypeme mořskou solí a pečeme pozvolna hodinu a čtvrt.

  • 2

    Upečené maso zbavíme provázku a necháme 15 minut na prkénku odpočinout, než krájíme na jednotlivé porce.

Komentáře k receptu