Citronová vepřová panenka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 50 g Pepř 4 barev
  • 20 g Rukola
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 518.4 mg
  • Vláknina 7895.5 mg
  • Vitamín A 7895.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme, osolíme a obalíme v drceném pepři. Panenku opékáme ze všech stran na oleji 8-10 minut a potom ji zabalíme do alobalu.

  • 2

    Omytý citron nakrájíme na tenké plátky, krátce podusíme ve výpeku a vyjemme. Šťávu rozředíme octem a olejem, osolíme a mírně opepříme.

  • 3

    Na mísu upravíme omytou, natrhanou rukolu a omyté, rozpůlené ředkvičky. Přidáme nakrájenou panenku a ozdobíme plátky citronu. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu