Lososové karbanátky na citronu
Suroviny
- 100 g Strouhanka
 - 450 g Losos - filety
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 119.8 mg
 - Draslík 914.2 mg
 - Vláknina 4057.8 mg
 - Vitamín A 4057.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku, kapary a petrželku nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Lososa vykostíme a odstraníme kůži. K jemně nasekanému masu přidáme šalotku, strouhanku, petržel, kapary, křen, vejce, olej,sůl, pepř a šťávu. Ze směsi vytvoříme karbanátky, položíme je na vymazaný plech, horní stranu potřeme olejem a grilujeme je asi čtyři minuty, pak je otočíme a vše opakujeme.
 - 
                                3
Podáváme s citronem.