Kotlety na víně a ovoci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Telecí kotlety
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2159 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 324 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 1291.2 mg
  • Draslík 5506.2 mg
  • Vláknina 8739.8 mg
  • Vitamín A 8739.8 mg
  • Vitamín B6 9.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.6 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety pokapeme vínem a necháme v lednici půl hodiny marinovat. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupané a odblaněné pomeranče nakrájíme také na kousky.

  • 2

    Maso osušíme, osolíme, opepříme a zprudka pečeme z obou stran na oleji. Do výpeku vložíme jablka a pomeranče, po chvilce opékání přilijeme marinádu a tři minuty vše dusíme. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu