Telecí hrudí s citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 151.6 mg
 - Draslík 836.2 mg
 - Vláknina 3545.2 mg
 - Vitamín A 3545.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme máslo a pokrájený celer na něm osmahneme. Po chvilce k celeru přidáme cibuli rozkrájenou na plátky a necháme ji zlehka zpěnit. Maso osolíme a přidáme k tomuto základu, opečeme jej po obou stranách, mírně podlijeme a dusíme přikryté do poloměkka. Poté maso ze šťávy vyndáme, nakrájíme ho na plátky, přelijeme scezenou šťávou rozředěnou trochou vývaru a dodusíme do měkka.
 - 
                                2
Z mouky a druhé poloviny másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme ji k masu.
 - 
                                3
Ochutíme omáčku trochou strouhané citrónové kůry a po odstavení ji zakapeme citrónovou šťávou.