Čekankový salát "Maltézské umění"
Suroviny
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 g Čekanka
- 10 ml Olej olivový
- 10 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pomeranče
- 4 ks Olivy černé
- 2 špetka Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2697 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 679 mg
- Vláknina 34727.5 mg
- Vitamín A 34727.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a očistíme čekanku a nakrájíme ji na úzké proužky. Oloupeme dva pomeranče a nakrájíme je na malé kousky. Najemno nakrájíme oloupanou cibuli. Odpeckujeme olivy a nakrájíme je na kostičky. Na kostičky nakrájíme také ovčí sýr. Vše dobře promícháme.
-
2
Vyrobíme dressing z oleje, citronové šťávy a trochy soli a pepře. Dle chuti ho dosladíme tekutým sladidlem.
-
3
Salát přelijeme dressingem a dobře promícháme. Před podáváním posypeme omytou a najemno nasekanou pažitkou.