Houbový salát s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 200 g Jahody zahradní
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 100 g Cizrna konzervovaná
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Ocet malinový
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 247.1 mg
  • Vláknina 5709.5 mg
  • Vitamín A 5709.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu ústřičnou očistíme, opláchneme pod studenou vodou, nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozehřátém másle podusíme. Ochutíme solí, pepřem.

  • 2

    Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenké plátky. Omytá rajčata a jahody pokrájíme na osminky.

  • 3

    Do misky dáme vinný ocet, malinový ocet, sůl, pepř a olivový olej. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.

  • 4

    Do salátových misek rozdělíme hlívu ústřičnou, naaranžujeme rajčata, jahody, cibuli. Každou porci posypeme nasekaným koprem. Nakonec přidáme okapanou cizrnu a podáváme.

Komentáře k receptu