Jahodový dezert

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Jahody
  • 10 g Želatina
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 9.5 mg
  • Draslík 0.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod.

  • 3

    Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit.

  • 4

    Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami.

Komentáře k receptu