Pečené jehněčí kotlety na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Jehněčí žebírka
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 279.3 mg
  • Vláknina 7544 mg
  • Vitamín A 7544 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Maso vcelku potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem rozmíchaným v pivu. Ochutíme solí a pepřem. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso ze všech stran zprudka, krátce opečeme. Poté přemístíme na plech a pečeme v troubě ještě 25min. Hotové zakryjeme alobalem a necháme ještě 5min odpočívat.

  • 3

    Mezitím rozmixujeme maliny, dáme do kastrůlku, zahřejeme a přidáme cukr. Vmícháme škrob rozpuštěný v trošce vody, přivedeme k varu a odstavíme jakmile omáčka zhoustne.

  • 4

    Maso rozdělíme na porce, doplníme malinovou omáčkou, případně cukrovým hráškem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu