Malinovo-třešňový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Maliny
  • 4 kg Třešně
  • 2 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9540 kcal
  • Sacharidy 2427 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2427 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 7390 mg
  • Vláknina 218000 mg
  • Vitamín A 218000 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67366 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.

  • 2

    Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.

  • 3

    Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.

  • 4

    Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.

Komentáře k receptu