Rosol s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 200 g Maliny
  • 20 g Agar
  • 100 ml Voda pitná
  • 700 ml Sirup višňový
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 200 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 134.5 mg
  • Vláknina 6366.7 mg
  • Vitamín A 6366.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce zalijeme sirupem a necháme odstát. Agar zalijeme studenou vodou, necháme ho rozpustit, přivedeme k varu a povaříme asi minutu.

  • 2

    Ovoce scedíme a rozdělíme do misek. Do scezeného sirupu přilijeme vanilkovou esenci, likér, rozpuštěný horký agar a ještě vlažným rosolem zalijeme ovoce v miskách.

  • 3

    Necháme dobře vychladit a podáváme.

Komentáře k receptu