Tvarohovo - malinový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 125 g Sušenky Amaretti
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 45 g Ořechy vlašské
  • 50 g Maliny
  • 10 g Máta
  • 150 ml Smetana zakysaná 15%
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • 4 polévková lžíce Likér malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 8503.2 mg
  • Vitamín A 8503.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korpus: smícháme drcené sušenky, změklé máslo, cukr a ořechy a stejnoměrně vyložíme dno formy.

  • 2

    Odměřené množství vody dáme do zapékací misky, přidáme želatinu, smícháme a necháme nabobtnat 10 minut, až je želatina houbovitá.

  • 3

    Zatím rozmixujeme maliny a prolisujeme je, aby se odstranily pecičky. Vmícháme malinový likér, zakryjeme a odložíme stranou.

  • 4

    Ušleháme tvaroh dohladka, přidáme zakysanou smetanu a žloutky. Šleháme, až je krém hladký.

  • 5

    Misku se želatinou postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se rozpustí. Zamícháme do tvarohové směsi.

  • 6

    Náplň: Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme po lžičkách cukr a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Tvarohovou směs lehce po částech vmícháme do sněhu. Vmícháme malinovou kaši, ale jen tak, aby zůstalo hezké mramorování. Nalijeme tvarohový krém opatrně na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí.

  • 7

    Nožem oddělíme koláč i od formy, vyjmeme jej a sesuneme na servírovací mísu. Nastříkáme kolem okraje šlehačku, ozdobíme malinami a snítkami máty.

Komentáře k receptu