Kuřecí prsa smažená v mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 230.7 mg
 - Draslík 839 mg
 - Vláknina 1755.5 mg
 - Vitamín A 1755.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.
 - 
                                2
K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.
 - 
                                3
Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.