Omáčka k vařenému jazyku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Rozinky bílé
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 7 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 205.8 mg
  • Vláknina 3516.6 mg
  • Vitamín A 3516.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.

  • 2

    Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu