Sýrové brambory s hruškami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 1216.1 mg
- Vláknina 17330 mg
- Vitamín A 17330 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme je a necháme vychladnout. 
- 
                                2Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky. 
- 
                                3Brambory opečeme krátce opečeme na olivovém oleji a narovnáme je ve vrstvách střídavě s plátky hrušek do zapékací mísy. Nivu rozkrájíme na kostičky a poklademe navrch pokrmu. Osolíme, opepříme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. 
- 
                                4Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        