Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 3 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 63.9 mg
- Draslík 67 mg
- Vláknina 3179.9 mg
- Vitamín A 3179.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                3Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut. 
- 
                                4Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu. 
- 
                                5Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        