Hruškový koláč s mandlovým krémem
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
- 150 g Mandle
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 4 polévková lžíce Želé dortové
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 19 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 177 mg
- Vláknina 8979 mg
- Vitamín A 8979 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vymícháme máslo, cukr, sůl a přidáme vejce. 
- 
                                2Do prosáté mouky uděláme důlek, do něj dáme připravenou směs a zpracujeme v těsto. Vytvoříme bochánek, který necháme hodinu uležet v chladu. 
- 
                                3Do kulaté vymaštěné formy rozložíme těsto, na které nalijeme náplň. Cukr smícháme s mletými mandlemi, smetanou, ušlehanými vejci a rumem. 
- 
                                4Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky, rozložíme na náplň a posypeme vanilkovým cukrem. 
- 
                                5Dáme péct, poté dáme želé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        