Brusinkový džem s jablky a hruškami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.3 mg
- Vláknina 5970 mg
- Vitamín A 5970 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brusinky očistíme, důkladně propláchneme vodou, nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme k brusinkám a vaříme dalších 10 minut. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. 
- 
                                2Do hustého džemu na závěr přidáme na kostičky pokrájený citron, několik minut vaříme a necháme vychladnout. Džem rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        